Bonte kazen

De Roodbonter kaas van boer Evert wordt volgens eigen receptuur gemaakt en handmatig behandeld. Dit houdt in dat de 48+ kaas met de hand wordt gekeerd en een coating krijgt, op precies dezelfde wijze als honderd jaar geleden. Vervolgens wordt de kaas op ambachtelijke wijze gerijpt in het Roodbonter natuurpakhuis. Alles voor de lekkerste kaas!

De Roodbonter kaas is verkrijgbaar in vier romige varianten: Roodbonter Jonkie, Roodbonter Mild, Roodbonter Pittig en Roodbonter Outje. 

Roodbonter in 4 romige varianten!

Feitje: Wist je dat de Roodbonter kaas minder zout bevat dan een gemiddelde kaas?

Roodbonter Jonkie

Met je blote voeten in het gras en het zonnetje dat schijnt, dan heb je toch alleen nog maar behoefte aan een lekker stukje kaas?

Mag ik je voorstellen aan onze jongste telg: de Roodbonter Jonkie van 5 weken. De Jonkie heeft alle Roodbonter kenmerken in zijn fijnste vorm. Een kaas die smaakt naar de romigheid van slagroom. Een kaas die onweerstaanbaar lekker is. Durf daar maar eens ‘nee’ tegen te zeggen! De Roodbonter Jonkie is een makkelijke kaas, die niet overheerst in smaak en overal goed mee te combineren is. Heerlijk voor op de boterham, tosti, als traktatie en voor op de borrelplank.

Roodbonter Mild

Bij het aansnijden van deze kaas komen de kenmerkende aroma’s van de Roodbonter Mild je tegemoet. De Mild doet denken aan het voorjaar, vers gemaaid gras, lange middagen op het terras en zomeravonden buiten met een glaasje rosé. De Roodbonter Mild is een boterzachte kaas van 5 maanden die smelt op de tong. Dankzij de zachte, romige structuur blijft de lichtzoete nasmaak lang rondcirkelen in je mond. Bijzonder aan de Mild is dat de kaas meer pit heeft ten opzichte van andere jonge kazen.

Roodbonter Pittig

Voor degene onder ons die van een pittige kaas met een stevige bite houden, is er de Roodbonter Pittig. Deze kenmerkende 12 maanden oude kaas doet denken aan de warme gezelligheid van het najaar. Ga voor Bourgondische avonden op de bank met een glaasje port en een goedgevulde kaasplank. De pittige Roodbonter-variant is romig en goed snijdbaar zonder daar iets aan de licht gezouten charme van oude kaas bij in te leveren. De eiwitkristallen knisperen tussen je tanden en zorgen voor die stevige bite. De Pittig heeft een volle nasmaak met tonen van zout en zoet die elkaar afwisselen.

Roodbonter Outje

Minimaal 2 jaar met een volle rijke smaak. Heerlijk voor bij de borrel!

Het pakhuis

De Roodbonter Kaas rijpt in een natuurpakhuis, maar wat houdt een natuurpakhuis nou eigenlijk in? In dit pakhuis schommelt de temperatuur mee met buiten. De temperatuur wordt wel enigszins geregeld, het zal er niet vriezen en geen 30 graden zijn. Deze temperatuurschommelingen zorgen voor een nog vollere smaak van de kaas. Het honderd jaar oude natuurpakhuis is ingedeeld in drie verdiepingen. Gelukkig zit er een kaaslift in, ook wel een Jacobsladder genoemd. Dit scheelt een hoop gesjouw via de steile, smalle trappetjes.

Feitje: Wist je dat de kaasplanken waar de Roodbonter kaas op rijpt al bijna 100 jaar oud zijn?

    Wil je weten of Roodbonter ook een mooie toevoeging is op jouw assortiment of menukaart? Dan wil je eerst proeven! Wij komen graag bij je langs. Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op voor een afspraak.

    Mijn bedrijf is een

    Ik heb interesse in

    Proefpakket aanvragen
    Sluiten